Blogger is now active, but still it's hard for the blogger to make time to publish some post. Btw, Thanks for dropping by

Members ♪

Monday, June 10, 2013

Luahan Hati

Di saat kesunyian menerpa diri, aku duduk keseorangan sambil menghadap slide kenegaraan Malaysia, sebagai pembekal di hari esok punya paper. Entahlah, apa yang aku fikir sekarang ni, pun tak tahu -_- Esok exam lah shahirah. Don't you realize? Yeah, I know.. but my heart has fly away to homeee :/

Saat aku baru menjawab satu kertas, hati mula meronta-ronta "Nak balik nak balik :/" Haish, Usah mengeluh, tak baik, pujuk diri sendiri. Saat akhir semester ni la mula rindukan rumah, masakan mak yang menggiurkan, lagi-lagi asam pedas yang enak hingga jilat 5 jari ni hah. Si kecil Aqil juga turut dirindui. Dan saat akhir semester ni lah, duit mula kering, mula malu untuk menunjukkan diri mereka. Menyorok dari digunakan. Haishh. Apa boleh buat? Bersabar je lah yang mampu sekarang ni :) Hadapi hari-hariku dengan tabah, walaupun lebih banyak tidur dan main. -_-

Wahai diri,
Exam dah start tapi kenapakah tidk semangat seperti dulu?
Kata mahu kalahkan si dia dalam pelajaran, mahupun penglibatan di sini, tapi kenapa masih malas?
Ya, matlamat kena betul, betulkan niat belajar kerana Lillahi Ta'ala.
Matlamat kedua, Make your parents proud of you.
Seterusnya, be competitive with someone, using a clean fight.

Tunjukkan pada dia, kau pun mampu untuk berjaya.
Darjat tak menentukan masa depanmu.
Hanya diri kau dan Allah yang mampu.
Tak mengapa, satu hari bila kau dah berjaya, kau akan tahu betapa si dia menyesal kerana membeza-bezakan kita ni hah.
Allah bantu orang yang memerlukan pertolongan-Nya.
Jangan lepastu lupakan-Nya.
Ingat tu, wahai diri.!
Kau mampu merancang, tapi Allah yang Maha Kuasa menentukan.

Yeah. Kuatkanlah hati dan semangat diri :D
Andai tersungkur, bangkitlah kembali,
Andai terbelenggu di takuk yang lama,
Carilah jalan untuk bangun dan lari,
Semoga kita sama berjaya di suatu hari.
Teruskan hidupmu wahai diri dan sahabat yang jauh dari pandangan. :)
Ukhuwah Fillah.

Sincere,
Sherahhh



Thanks for dropping by :)

No comments :

Post a Comment

Share anything, accept everything.
Spill your thoughts here ☺☺☺

❕Disclaimer: All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.