Blogger is now active, but still it's hard for the blogger to make time to publish some post. Btw, Thanks for dropping by

Members ♪

Monday, January 7, 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri...





Macam biasa rutin harian aku, kalau bukak blog, aku mesti akan blogwalking punya :D Dan kali ni aku ada jumpa satu segmen yang menarik minat aku untuk join XD HE  HE HE... Kalau nak join, sila klik banner di atas tu okey :) Well, I'm proudly present to you, *drum roll* Saya merupakan blogger dari Negeri JOHOR DARUL TAKZIM :) Proud to be Johorean XD


Berbalik pada tajuk, aku asal Muar, Johor.. Tempat aku kat situ je lah.. Dari kecil sampailah sekarang ni :) Apa yang menarik kat Johor ni??? Hurmm, mungkin ada sesetengah yang tahu dan mungkin tidak. Kat Johor  ada LEGOLAND XD itu yang latest yang terdapat kat Johor ni.. Legoland ni bertempat kat Nusajaya, Johor Bahru. Jomlah ramai-ramai pakat pergi Legoland :D


credits

HE HE HE... Tapi aku paling suka part nak cerita pasal makanan :P Sesiapa yang pernah pergi Johor?? Kebiasannya korang cari apa je kat sana? Makananlah lah tapi.. HE HE HE.. Aku ada kawan Kedah, dia kata kalau datang Johor, lagi-lagi Muar, dia akan cari Mee Bandung Muar.. HO HO HO


credits

Lagi satu makanan makanan famous kat Johor. Nasi Ambang.. Sedap woiii :D


Credits

Lagi satu makanan feveret aku :) Pisang goreng cicah dengan sambal kicap yang pedas XD weehuuu.. Memang sedap hingga menjilat jari. Ada sesetengah member aku dari Terengganu, kedah, Selangor pelik sebab makan pisang goreng cicah sambal kicap... HO HO HO HO.... Sedap wehhh. Terasa nikmat disitu. Rangup pabila dikunyah, manis pabila dirasa dan menyengat bila dinikmati kepedasan sambal kicap yang umphhh~~ Bila ditelan, kemanisan pisang goreng yang rangup itu terasa, kepedasan sambal kicap itu membuatkan kita terliur untuk menikmatinya sekali lagi :D *mak aihh sedappnyaa*


Tempe goreng dengan sambal kicap pun masyuk jugak bila makan waktu petang bersama teh O panas :P

Credits


Pheww, serius terliur XD Lagi satu makanan yang aku takkan pernah jemu nak makan. Bagilah berapa banyak korang nak bagi, aku takkan jemu. *erkk.. hehe* TADAAAA~~~ Mee siput. Aku ada cerita dalam entri sebelum-sebelum ni :) Sedap tau. Berkemungkinan mee siput hanya dijumpai di Johor, lebih tepat lagi, di Muar.. Mungkinlah.. Sebab, ada sesetengah tempat tak berapa kenal dengan mee siput ni. :) Nak tau lebih lanjut mengenai mee siput, korang boleh baca link yang INI .. Ni sedikit preview gambar mee siput yang delicious :d


Sumber : Google

Okey, asyiklah cerita pasal makanan je :) Berbalik ke tempat-tempat menarik yang korang boleh pergi :) Cuba tengok gambar dibawah..


Credits

 Marilah ramai-ramai pergi Johor :) Dapat menikmati masakan Johor, budaya Johor dan macam-macam lagi :P Okey, kat sini aku nak tag Cik Teah Rusli :) Dia senegeri dengan aku. Tapi siapa tahu, dia boleh cerita macam-macam lagi pasal Johor ni, kan? :) Okey lah, sampai sini sahaja.. Adios amigos :P

Thanks for dropping by :)

41 comments :

  1. hai blogger johor-ian :) dtg dr segmen yg sama .
    http://cikukika.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai ika :) blogger selangor :) mekaseh sudi singgah :D

      Delete
  2. dah follow sini ..
    dari segmen sama.
    http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  3. salam kunjugan dari blogger perak.. :)

    kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  4. krindu mee siput.KL tak jumpa lagi..done follow sini.

    ReplyDelete
  5. ♥ Salam... Datang Dari Segmen Yang Sama..Blogger Dari SABAH,Salam Kenal K..Dah FOLLOW Sini..Jom Singgah Blog Saya Plak K.. ^__^

    http://manssmile.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-sabah.html

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan, dr segment yg same.... sy sudah follow anda, mai jemput follow blog saya...

    http://cikecute.blogspot.com/2013/01/segment-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  7. salam

    saya dh follow sini

    saye org terengganu

    dari segmen yang same

    dtg lar jenguk and follow

    http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    btw , nice blog :]

    ReplyDelete
  8. singgah sini , done follow awak :D

    http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    have a nice day :) salam perkenalan .

    ReplyDelete
  9. Jalan jalan dari Terengganu. Done follow sini. Meh la Ganu, boleh makan keropok lekor sedap. :D
    http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  10. Jambatan sesak naik feri,
    Sampai jeti tunggu giliran;
    Jenguk sini di siang hari,
    Sambil hulur salam kenalan.

    Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  11. hai org johor !! ^^
    mai dtg selangor !!

    http://iqasyafiqa93.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  12. Singgah sini dari segmen yang sama,

    Dah follow awak dah (Siti Hawa Binte Achen),

    Jom follow saya jugak kalau belum,

    Singgah sini dari segmen yang sama,

    Dah follow awak dah,

    Jom follow saya jugak,

    http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri-sarawak.html

    ReplyDelete
  13. dari segmen yg ... sy blogger terengganu! :)

    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  14. hai!jom join GA gempak ni!

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

    ReplyDelete
  15. @Nurul Nasuha Thanks singgah :) I'm following u back :D

    ReplyDelete
  16. @Mimie Najib hai mimie :) Ayah saya dok perak dulu.. :P

    ReplyDelete
  17. @SuparMan SuaRez wslm :) thanks follow :) I'm following u back :D

    ReplyDelete
  18. @N!kEk!n Salam perkenalan jugak :)mekaseh sudi follow.. I'm following u back :D

    ReplyDelete
  19. @miss zerocinta wslm blogger terengganu... Mekaseh sudi follow.. done following you back :D

    ReplyDelete
  20. @rodiyatul akmar salam perkenalan :) Mekaseh sudi follow saya... Done following u back :D

    ReplyDelete
  21. @bazilah abu hassan Mekaseh follow sini :) done following you back.. saya memang kat Terengganu skang ni :)Study...

    ReplyDelete
  22. @Engku Muzahadin mekaseh sudi follow sini :D Sedap pantun...done following you back :)

    ReplyDelete
  23. @Iqa Syafiqa hai Iqa :) InsyaAllah ada kesempatan orang datang selangor :P

    ReplyDelete
  24. @ALS mekaseh follow :) done following u back :P btw, saya teringin nak pegi sarawak :D

    ReplyDelete
  25. Singgah dari segmen y sama ^^
    dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
    Jemput singgah sini gak yer ;)

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    ReplyDelete
  27. salam blogger dari Kelantan...bertandang dr segmen sama...Jemput ke Ladang "Pengemis Cinta"

    ReplyDelete
  28. Dari Ngeri sembilan datang ke Johor , Harap Johor sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

    http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  29. wahhh mee bandung muar!! loike2 !
    jom terjah ke nogori plk ~ hik2
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  30. @Mohd Lokman Bin Ramli mekaseh singgah sini :) sat lagi orang singgah blog lokman :)

    ReplyDelete
  31. @Yaya LaRh hai yaya :) thanks sudi singgah.. sat gi den singgah blog yaya XD

    ReplyDelete
  32. @yeen miscelivious hai orang nogori :D sat gi eden singgah blog ekau.. hehe (pass tak ckp nogori nih?)

    ReplyDelete
  33. datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum,
    Slm singgah dan Slm blogger.
    Done Follow. Dtg dr segmen yg sama, blogger dr Johor. Link


    Jemput join segmen sy yer di (Tengok sini).

    ReplyDelete
  35. dari segmen yang sama . dah follow awak . harap follow blog saya kalau sudi :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  36. As'salam.
    iz dtg dr sgmnt yg sme maaf llmbt ea rse bslh plak huhuhu
    ='(
    SALAM PEKENALAN EA =D

    hidup JOHO laa hehehe

    ReplyDelete

Share anything, accept everything.
Spill your thoughts here ☺☺☺

❕Disclaimer: All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.