Blogger is now active, but still it's hard for the blogger to make time to publish some post. Btw, Thanks for dropping by

Members ♪

Friday, August 3, 2012

Wang Pendahuluan Pembiayaan (WPP)

Assalamualaikum





Korang tau tak WPP tu ape? hurmm~ kalau tau baguslah.. Bagi yang nak masuk Uni bulan 9 ni, dah cek tak korang dapat tak WPP ni? Nak cek? meh, aku bagi link.

http://eform.ptptn.gov.my/wpp/semakan-wpp-sept.cfm

Soryy lah, agak lambat sikit sampaikan berita ni, PC buat hal.. Sekarang ni pun online pakai Laptop.. :) Kalau dah cek WPP ni, korang dapat tak ? Kalua dapat, tahniah :) Yang tak dapat? nak tau sebab ape? Maybe, korang tick "TIDAK" kat Wang Pinjaman Pembiayaan (WPP) PTPTN tu lah sebabnya tak dapat.. WPP ni dapat tolong korang biaya segala benda untuk sambung belajar nanti.. Ni just wang pendahuluan je.. Tapi, still kena bayar jugaklah.. Aku ada tanya senior berapa ringgit duit WPP ni... Dia cakap, dapat RM1500.. Okey ape, 1500 kan? HE HE...

Macam mana nak tuntut duit ni ? Hurm, senior aku dia dapat by post.. Posmen pos ke rumah dia.. Tapi, ada sesetengah yang dapat melalui Majlis yang jemput diaorang datang.. Macam mane pihak mereka jemput korang ? Kawan aku dia dapat SMS.. HU HU.. aku tak dapat pun SMS tu, maybe dia pos ke rumah aku kot.. :) wee~ Okeylah, babai semua  :D

Thanks for dropping by :)

2 comments :

Share anything, accept everything.
Spill your thoughts here ☺☺☺

❕Disclaimer: All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.