Blogger is now active, but still it's hard for the blogger to make time to publish some post. Btw, Thanks for dropping by

Members ♪

Thursday, August 30, 2012

The Importance for having an email.

Assalamualaikum



Kali ni aku nak share sikit pasal apa yang aku tulis besau besau kat tajuk atas tuh.. Aku tau korang semua mesti tahu punya emel tu apa kan kan kan ? Bohong tak tau.. -.-' Ramai yang mula buat emel sebab Myspace zaman dolu dolu tu.. HA HA.. Aku pun sama.. Niat ada emel, sebab tu je... Bila dah ada Friendster, Myspace, dan sekarang ni, masing masing dah ada Facebook dengan Twitter, gerenti penuh inbox email korang... Ye dak ?




Tapi bila dah nak masuk umur dalam lingkungan 17 tahun keatas, email tu memang penting gila.. Kenapa aku cakap penting ? Yela, nanti bila nak daftar apa contoh macam UPU ke apa, dia mesti minta emel korang punya.. Gerenti lah.. Dan sekarang ni dah maju, dia akan hantar apa apa update dekat emel korang tu.. Jadinya, aku sarankan buat lagi satu akaun emel, dan emel ni guna untuk benda penting macam UPU ke, PTPTN ke, permohonan biasiswa ke... Biar je emel first korang penuh dengan notification dari Facebook dan etc.




Tapi bila dah ada dua emel, jangan lupa password segala bagai yang ada tu ye.. Hah ! baru teringat.. Ada jugak kawan aku yang sign up Facebook, tapi dia takde emel.. HA HA.. Pastu, jenuh aku tolong dia buat emel baru, pastu tukar setting Facebook dia.. Ngahahaha.. Okeylah, babai :)

Thanks for dropping by :)

1 comment :

Share anything, accept everything.
Spill your thoughts here ☺☺☺

❕Disclaimer: All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.