Blogger is now active, but still it's hard for the blogger to make time to publish some post. Btw, Thanks for dropping by

Members ♪

Thursday, June 14, 2012

Tutorial letak link dalam post title untuk pengguna blogskin

Assalamualaikum :)



Kali ni punye tutorial untuk pengguna blogskin macam aku.. haha.. aku buat sebab tuto ni tak banyak..
Tujuannya, membolehkan kita klik kat post title kita.. kebanyakan blogskin tak boleh di klik post titlenye... so, jom start okengg :)

1- pergi ke DASHBOARD → TEMPLATE → EDIT HTML
2- copy code kat bawah ni, dan cari menggunakan ctrl + F

<$BlogItemTitle$>

3- Dah jumpe? ade dua tau code kat atas ni..
4- Kemudian, code <$BlogItemTitle$> ni, gantikan dengan code yang kat bawah.. Gantikan dua-dua ye ☺


<span class="PostTitle">
<a href="<$BlogItemPermalinkURL$>">
<$BlogItemTitle$></a></span>

5- Orait, preview, lepastu, save template okengg !

Kalau tak menjadi, sila bagitahu yer ♪


credit to :  Tieqa

Thanks for dropping by :)

1 comment :

  1. Thanks kongsi ilmu berguna, Hm lawa la blog ni. kenapa la semua blog yg sye ziarah warna pink.. Lawaaaaa. suka3 :))))

    ReplyDelete

Share anything, accept everything.
Spill your thoughts here ☺☺☺

❕Disclaimer: All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.